Tarieven

Voor een achternaamswijziging heeft u geen advocaat nodig. U mag de procedure zelf aanvragen bij de Dienst Justis in den Haag. Het Centraal Bureau voor Naamswijziging heeft een tool voor u gemaakt waarmee u de aanvraag eenvoudig zelf kunt opstellen en indienen. Deze tool vergroot uw kans op succes. Is het op voorhand een kansloze zaak dan blijkt dat tijdens het gebruik van de tool.

De kosten voor het gebruik van onze tool zijn €19,95. Hiervoor ontvangt u een duidelijke instructie en ontwikkelen wij uw aanvraag die ingediend kan worden bij de Dienst Justis. Daarnaast kunt u eenmalig contact met ons opnemen voor het advies in de procedure.

Voor het indienen van de aanvraag betaalt u leges (administratiekosten) aan Dienst Justis. Deze legeskosten zijn: € 835. Als u voor meerdere mensen in uw gezin een achternaamswijziging aanvraagt, verschillen de legeskosten:

  • Het wijzigen van de achternaam van 1 of 2 minderjarige kinderen van u kost: € 835.
  • Het wijzigen van de achternaam van 3 of meer minderjarige kinderen van u kost: € 1670.

     

    Voor een actueel overzicht van de legeskosten verwijzen wij u naar de website van Dienst Justis.

    Let op: Als het ministerie uw verzoek afwijst of als u het verzoek intrekt, krijgt u het betaalde bedrag niet terug. Het is dan ook raadzaam om alleen een aanvraag in te dienen nadat u onze tool hebt doorlopen.

Meer weten over onze dienst leest u dan onze algemene voorwaarden

Volg alle stappen en wijzig uw achternaam

Achternaam wijzigen? Dat kunt u zelf!

Kies hier welke reden uw achternaamswijziging heeft. U wordt dan doorgeleid naar het toepasselijke document. Na uw betaling ontvangt u een Word-bestand dat u kunt indienen bij Dienst Justis.

 

 

 

R
Opgesteld door juristen
R
Doe de gratis check
R
Voorkom hoge juridische kosten